Abonneer op nieuwsbrief

Concertprogramma

Wanneer u zich abonneert op de nieuwsbrief van Mi Canto dan blijft u op de hoogte van het programma. We sturen de nieuwsbrief alleen voorafgaande aan concerten. De nieuwsbrief heeft geen enkele commerciële intentie. U kunt zich altijd weer uitschrijven.

2024

Naast de drukke voorbereidingen voor het Requiem van Fauré, bereiden we ons ook voor op het concertprogramma van 2024. Het is de bedoeling om in het voorjaar weer een meerkorenconcert te organiseren. Te zijner tijd vindt u hier meer informatie.

2023

Requiem van Fauré door Mi Canto met Oisterwijks Kamerkoor onder begeleiding van La Bella Vita

Kamerkoor Mi Canto gaat samen met het Oisterwijks Kamerkoor onder begeleiding van accordeonorkest La Bella Vita het Requiem van Gabriel Fauré uitvoeren met medewerking Thomas Vandenabeele (bariton - eerste concert) Frank Hermans (bariton - tweede en derde concert) en Sannerien van Aerts (sopraan). De muzikale leiding is in handen van Enrico van Schaik (dirigent Mi Canto), Peter van Aerts (dirigent Oisterwijks Kamerkoor en Antoine van Wanrooij (dirigent La Bella Vita).

De uitvoeringen vinden plaats op zaterdag 28 oktober in Stadsklooster San Damiano in 's-Hertognbosch, op zaterdag 11 november in de Sint Petruskerk in Oisterwijk en op zondag 12 november in de Abdijkerk Abdij van Berne in Heeswijk. De uitvoeringen starten om 15 uur.

U kunt kaarten voor het concert kopen op de site van het Oisterwijks Kamerkoor: www.oisterwijkskamerkoor.nl. Kaarten zijn ook bij de ingang van de concertlocaties te krijgen. U kunt daar contact betalen of via een QR-code (die u naar iDeal leidt), maar u kunt daar niet pinnen.

Abonneert u zich op de nieuwsbrief van Mi Canto, dan bent u tijdig op de hoogte van alle concerten.

2022

We hopen in 2022 de draad weer op te pakken en u als vanouds mooie programma's aan te bieden. Houd onze website in de gaten of abonneer u op onze nieuwsbrief! Binnenkort hopen wij hier ons nieuwe concertprogramma te presenteren.

2020 en 2021

In de "Corona-jaren" heeft Kamerkoor Mi Canto geen uitvoeringen en concerten gegeven.

2019

"Klanken van Herinneringflyer klanken van herinnering"
op 28 en 29 september as.

Soms wil je zomaar even stilstaan bij de dingen die
voorbijkomen of voorbijgaan. Of je hebt momenten en mensen die je je herinnert met weemoed of warmte. Dat idee inspireerde ons en een collega-koor tot een concert met de titel “Klanken van Herinnering”. Benieuwd?

In het laatste weekend van september 2019 geven Kamerkoor Tourdion Waalwijk en Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther het dubbelconcert “Klanken van Herinnering”. Er zijn uitvoeringen op zaterdag 28 september as. om 20 uur in de Kerk aan de Haven in Waalwijk en op zondag 29 september om 14.30 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

Het gaat om een uniek concertproject tussen twee Brabantse koren die elkaar alleen van naam kenden.  Mi Canto o.l.v. Enrico van Schaik en Tourdion o.l.v. Rick Muselaers laten eigen repertoire horen en zingen ook liederen gezamenlijk, begeleid door Huub Sperber op piano. Het wordt een verrassend programma met werk van bekende en onbekende componisten: Brahms, Elder, Gjeilo, Lauridsen, Nystedt, Stanford, Stopford, Pärt, Rheinberger en Tavener. Op verschillende manieren passen de gekozen werken bij het thema van overdenken – gedenken – herdenken. 

Mis het niet en reserveer hier je kaarten. De entree bedraagt € 15,00. Er is een gereduceerde entreeprijs à € 7,50 voor de jeugd. We bieden alle concertbezoekers gratis koffie of thee aan bij dit concert.

Je bent van harte welkom bij “Klanken van herinnering” op een van beide concertlocaties. Hopelijk tot 28 of 29 september!

Meerkorenconcert "Muzikaal Vertier" op 18 mei as.

Op zaterdagavond 18 mei vindt ons tweejaarlijkse meerkorenconcert plaats. Zoals gebruikelijk krijgt het concert de ondertitel "Muzikaal Vertier" mee. Ook ditmaal is het een luchtig lenteavondconcert.

Ditmaal treden naast Kamerkoor Mi Canto twee andere koren voor u op.
Vocal Group Just Us uit Veldhoven, is bekend van veel hoogtepunten, zoals het winnen van het Nationale Korenfestival van de KBZON in 1989 en inmiddels 6 CD's!
T-SiNG uit Tilburg is het beste Barbershopkoor van Nederland en werd onlangs 6e in het Europese festival.

Binnenkort zal een nieuwsbrief over het cocnert worden verzonden aan onze abonnees. Via deze website kunt vanaf de eerste week van april kaarten voor het concert reserveren.

Dodenherdenking Groote Kerk 's-Hertogenbosch 4 mei 2019

Mi Canto verzorgt ook in 2019 de muzikale omlijsting van de altijd zeer indrukwekkende Dodenherdenking van
's-Hertogenbosch op 4 mei as. Zoals andere jaren zal Mi Canto tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Groote Kerk een aantal passende liederen ten gehore brengen.