Abonneer op nieuwsbrief

Historie

Op deze pagina geven we een impressie van concerten in het verleden, opvallende gebeurtenissen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief als de aankondigingen van de concerten niet wilt missen.

2022

Spontane uitvoering van "Die Donker" van Christoffer Tor

In oktober was Mi Canto te gast in Steenwijk, waar we een besloten concert gaven voor de bewoners van Nijenstede. We bezochten de prachtige Jugendstil villa Rams Woerthe, waar we spontaan "Die Donker" van Christoffer Tor ten gehore brachten.

 

 

2018

Concerten in Rome op 21 en 23 oktober

Tijdens een prachtige koorreis naar Rome, van 20 tot ern met 24 oktober 2018, hebben we de H. Mis opgeluisterd in de Kerk der Friezen en een concert gegeven in de basiliek Sant'Andrea della Valle. We hebben daarbij geput uit het repertoire van de passieconcerten van maart jl.

Passieconcert op 17 en 18 maartPassieconcert 17-18 maart 2018

Voor het eerst sinds jaren heeft Kamerkoor Mi Canto weer een Passieconcert gegeven. Op 17 maart om 20 uur in de Antonius van Paduakerk te Nijnsel en op 18 maart om 15 uur in de kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk.

Centraal in het concert stond de Music for the Funeral of Queen Mary van Henri Purcell, zoals uitgevoerd bij haar begrafenis in 1695. Daarnaast vertokten we uiteenlopende liederen, zoals Crucifixus van Lotti, Lux Aeterna van Edward Elgar en Salve Regina van Poulenc, met de première van Northern Lights van de Noorse componist Ola Gjeilo.

2017

Kerst 2017

Mi Canto trad in de aanloop tot Kerst 2017 tweemaal op. Op 17 namen we deel aan een leuk kerstconcert van Gitaarclub Pizzicato in Zijtaart. Op 22 december gaven we een kerstconcert voor de KBO in Heeswijk. Dit was een bijzonder concert omdat we de liederen in verschillende samenstellingen zongen, met hier en daar ook solo optredens van koorleden. Een formule die, gelet op de positieve reacties van het publiek, voor herhaling vatbaar is.

Muzikaal Vertier - met een koor of vier zaterdag 20 mei

Op zaterdag 20 mei organiseerden we voor de 11e maalAffiche "Muzikaal Vertier met een Koor of Vier". Deelnemers waren: Vocaal Ensemble Da Capo uit Goirle, Vocal Group Basic Light uit Berlicum en gememgd koor Polyhymnia uit Olland.

 

Dodenherdenking 's-Hertogenbosch 4 mei 2017

Op 4 mei luisterden we opnieuw de gemeentelijke dodenherdenking van 's-Hertogenbosch in de Groote Kerk op. Ditmaal zongen we het Kyrie uit de Petite Messe Solemnelle van Rossini, Crossing the Bar van Parry en Contre qui, rose van Morten Lauridsen.

2016

Een wereldse Kerst - 11 december

Onder leiding van Enrico van Schaik nam Mi Canto de concertbezoeker mee op reis. We reisden vanuit Nederland langs Rusland, Argentinië, Tsjechië, Transsylvanië, Amerika, Ierland een vele andere landen. En bij elke stop presenteerden we een van de prachtige kerstliederen die men in dat land zingt. Een aantal liederen werd a capella uitgevoerd. Sommige liederen werden op piano begeleid door Huub Sperber.

Tour Rossini - Petite Messe Solennelle - 28 en 29 mei 2016

Mi Canto voerde het werk uit in de oorspronkelijke bezetting met vier solisten, haromium en piano, met als uitvoerende musici: Clara Lammers Lisnet, sopraan, Marie Anne Jacobs, alt, Peter Vos, tenor, Frank Hermans, bariton, Tommy van Doorn, harmonium, en Huub Sperber, piano (vaste begeleider van Mi Canto). Daarnaast werden twee liederen van Rossini uitgevoerd en delen uit "Les Chansons des Roses" van Morten Lauridsen.

De concerten vonden plaats op zaterdagavond 28 mei Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode en op zondagmiddag 29 mei in de kerk van de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther.

jubileumjaar 2015

Concert Angelo Custodes - Raalte, zondag 8 november 2015

Kamerkoor Mi Canto gaf op zondag 8 november as. een concert voor bewoners en bezoekers van het verzorgingshuis Angeli Custodes in Raalte, Overijssel. Het programma bestond uit een selectie van de liederen die Mi Canto tijdens het jubileumconcert zong, aangevuld met twee religieuze liederen en twee liederen uit het nieuwe repertoire.

Muzikaal Verblijf - met een koor of vijf - voor de 10e maal

2015 was het jaar waarin we voor de 10e maal "Muzikaal Vertier met een Koor of Vier" organiseerden.  Het werd een zeer bijzondere uitvoering, met ditmaal naast Mi Canto vier andere koren. Vandaar dat het meerkorenfestival ditmaal de titel "Muzikaal Verblijf - met een koor of vijf" kreeg. Het concert vond plaats in de aula van Gymansium Bernrode.

De koren die met Mi Canto optraden waren koor Vivace uit Heeswijk, Vrouwenkoor La Orféon uit Loosbroek, Popkoor Voyss uit Erp en kamerkoor Sasso Montanari uit Steenbergen. Na het concert hebben we met de andere koren en de concertbezoekers onder het genot van een drankje gezellig nagepraat. Op de website van D'n Hadeejer kunt u een recensie lezen van het concert. Een aantal foto's van het concert maken de impressie compleet.

Jubileumconcert - 25 jaar Mi Canto in 25 liederen

Kamerkoor Mi Canto bestaat in 2015 25 jaar. Op 9 januari was het 25 jaar geleden dat Enrico van Schaik met 9 enthousiaste zangers de eerste repetitie hield. Sindsdien is er veel gebeurd. Kamerkoor Mi Canto is uitgegroeid tot een gewaardeerd regionaal kamerkoor. Op zaterdag 18 april jl. vond het 25-jarig jubileumconcert plaats in de aula van Gymnasium Bernrode.

Onder de titel "25 jaar Mi  Canto in 25 liederen" namen we de concertbezoekers mee naar de renaissance (Banchieri) en via Engelse componisten (Elgar, Finzi, Dyson) naar de moderne tijd (Rutter, The Beatles, Whitacre). En van de onweerstaanbare melodieën van de Romantiek (Brahms) naar de aanstekelijke ritmes van de tango (Piazzolla).

Zoals in al die 25 jaren trad Mi Canto op onder leiding van Enrico van Schaik. Huub Sperber begeleidde ook ditmaal Mi Canto op piano.

Op 22 september werd het jubiluemconcert in licht afgelankte vorm herhaald voor de bewoners van Cunera / De Bongerd, waar we al veel jaren repeteren.

2014

50 jaar Misa Criolla - Fiebre Argentina
met Coro Viva Voce, La Banda Roja en Trio

Flyer Fiebre Argentina

 

 

 

 

In november en december 2014 bezochten het Argentijnse koor Viva Voce uit Santa Fe, het orkest La Banda Roja en Trio Nederland.

Mi Canto gaf met hen twee wervelende concerten waarin de jubilerende Misa Criolla en de Navidad Nuestra van Ramirez centraal stonden. Daarnaast werden Argentijnse  en Zuid-Amerikaanse muziek ten gehore gebracht. De concerten vonden plaats op dinsdag 9 december in theater Markant in Uden en op woensdag 10 december in de Sint-Willibrorduskerk in Heeswijk.

Concerten rond dodenherdenking en bevrijding

Op 18 september gaf Mi Canto een concert rond 70 jaar bevrijding samen met de KOninklijke Harmonie Sint Servaes, Dinther. In het concert werden onder meer de Mauthausen cyclus ten gehore gebracht en delen van Five Hebrew Lovesongs van Eric Whitacre.

Op 4 mei begeleide Mi Canto voor de vierde maal de officiele dodenherdenking van 's-Hertogenbosch. Ditmaal met onder andere "Let all mortal flesh keep silent", van Bairstow en "Fragile" van Sting.

2013

Concert in De Brink - Winterswijk

Zaterdag 16 november 14.30 uur

Tijdens het tweejaarlijkse koorweekend gaf kamerkoor Mi Canto een concert voor de bewoners en belangstellenden in De Brink, locatie van zorgcentrum Pronsweide te Winterswijk.

Kerstconcert i.s.m. Wilma Bierens - Justitiaconcerten Veghel

Zondag 15 december 20.15 uur

In de succesvolle cyclus van de Justitia concerten te Veghel, gaf kamerkoor Mi Canto op 15 december een kerstconcert. Aan het concert werd medewerking verleend door vocale solisten waaronder Wilma Bierens.

Dieren(dag)concerten

In 2013 heeft Mi Canto drie concerten verzorgd waarin het dier centraal stond. Tijdens de concerten werden werken van uiteenlopende componisten, waaronder Eric Whitacre, Banchieri, Poser en HIndemith. Veel coposities in dit thema zijn schertsend of zelfs ronduit hilarisch.

Op 29 september werd een concert uitgevoerd in de Kloosterkapel in Vorstenbosch. De liederen werden afgewisseld met (scherts)gedichten van diverse dichters, van Annie M.G. Schmidt tot Daan Zonderland. Aan het programma werd meegewerkt door Huub Sperber, piano en Marjan Sijbrandij, voorlezer.

Tijdens de festiviteiten van het Oogstfeest op 6 oktober  bracht Mi Canto het repertoire in een ongedwongen setting op de Mijerijsche Museumboerderij.

Muzikaal Vertier "Met een koor of vier"

Zaterdag 8 Juni 2013

Op 8 juni 2013 vond alweer de negende editie plaats van "Muzikaal Vertier". Ditmaal in de aula van het Gymnasium Bernrode te Heeswijk. Aan deze editie van Muzikaal Vertier werd deelgenomen door Vivace uit Heeswijk onder leiding van Rein Boeijen, Favour8 bestaande uit 4 dames en 4 heren en Koor Frappant, een muzikaal gezelschap  onder leiding van Han van den Heuvel. 

2012

Kerst op Kasteel Heeswijk

Mi Canto verzorgde op 16 december tijdens het winterfeest en muzikale open dag van Kasteel Heeswijk een tweetal korte kerstconcerten.John Rutter

'In the Spirit of Rutter'

Concerten op zondag 11 november en zaterdag 17 november met het Requiem, The Birthday Madrigals en andere werken van John Rutter. Aan de concerten werd meegewerkt door Clara Lammers Lisnet, sopraan, Huub Sperber, orgel/piano en het Nederlands Begeleidingsorkest

Dodenherdenking 's-Hertogenbosch

Op 4 mei zong Mi Canto "Five Hebrew Lovesongs" van Eric Withacre tijdens de jaarlijkse dodenherdenking in 's-Hertogenbosch. Mi Canto werd daabij begeleid door Roos van Well, viool en Huub Sperber, piano.

2011

"Geluk zit in heel kleine dingen"

Geluk zit in heel kleine dingenOp zondag 9 oktober en dinsdag 1 november gaf Mi Canto een zonnig herfstconcert. Met hebreeuwse liederen, drinkliederen, Zuid-amerikaanse liederen en "Geluk" van Herman Finkers, gearrangeerd door Enrico van Schaik.
Het concert van 9 oktober vond plaats in de Petruskerk te Serooskerke.
Dan van 1 november was een 'thuiswedstrijd' voor de bewoners van Cunera-De Bongerd in Heeswijk, waar Mi Canto wekelijks repeteert.

Muzikaal Vertier met een koor of vier

Op 21 mei organiseerde Mi Canto voor de achtste keer het bekende "Muzikaal Vertier".
Ditmaal traden naast Mi Canto op: het Clemenskoor, koor Amicanto en gemengd koor Polyhymnia.

Muzikale omlijsting van de dodenherdenking in s-Hertogenbosch

Op 4 mei verzorgde Mi Canto de muzikale omlijsting van de jaarlijkse dodenherdenking in 's-Hertogenbosch met de uitvoering van de liederen van de Mauthausen cyclus van Mikis Theodorakis.

"Vergeet mij niet als de oorlog voorbij is"

In samenwerking met Berne Anders verzorgde kamerkoor Mi Canto op dinsdag 3 mei een uniek meditatief concert onder de titel "Vergeet mij niet als de oorlog voorbij is" in de abdijkerk van de Abdij van Berne. Het concert stond in het teken van de dodenherdenking op 4 mei.

Centraal in het programma stonden de uitvoering van de Mauthausen cyclus van Mikis Theorodorakis en Five Hebrew Lovesongs van Eric Whitacre. Met medewerking van Roos van Well, viool, en Huub Sperber, piano. De muziek werd verbeeld met foto's en werken van Afra de Jong.

 

 

2010

Kerstconcert St. Servatiuskerk te ErpVollebregtorgel Erp

Op 19 december 2010 verzorgde Mi Canto een kerstconcert in samenwerking met de bekende concertorganist Willem Hörmann op het Vollebrecht orgel. In afwisseling en gezamenlijk brachten zij werken ten gehore van onder meer Jan Pietrsz. Sweelinck (Hodie Christus natus est), Dietrich Buxtehude (In Dulce Jubilo, Das Neugebor'ne Kindelein), Maurice Duruflé (Prélude sur l'Introit de l'Epiphanie) en Benjamin Britten (AHymn to the Virgin).

 

Concierto de la Esperanza zeer succesvol !

Concierto de la EsperanzaDe lustrum concerten ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan waren zeer succesvol. Tweemaal werden voor een uitverkocht Mariëndael (op 28 mei) en een tot de laatste stoel bezette Abdijkerk (op 30 mei) de Misa Criolla en diverse Latijns-Amerikaanse liederen uitgevoerd. Door de indrukwekkende bijdrage van de tenoren Wim Stokwielder en Peter van Aerts werd de Misa Criolla een onvergetelijk hoogtepunt. Ook Torkest dat onder leiding van Henk Tiebosch een reis maakte langs diverse werelddelen, kreeg een staande ovatie.

Mi Canto toont opbrengst

Tijdens het concert in de Abdijkerk te Heeswijk werd in bijzijn van de consul van Peru, mevr. Liliana Torres-Muga, bekend gemaakt dat met de concerten € 20.275,00 voor het kleuterschoolproject in Peru van de Stichting HoPe bijeengebracht was. Dit bedrag is nog verdubbeld door Impulsis. Een eclatant succes, waar we als Mi Canto zeer trots op zijn !

Kijk voor een gewaardeerde reactie op de website van het consulaat van Peru. Een eerste recensie vind je op de website van De Hadeejer.

MiK Music Festival 2010

Helaas was het Chinese koor Love Journey op 17 april vanwege de IJslandse aswolk verhinderd om naar Nederland af te reizen. Daardoor ging het MiK Music Festival 2010 in De Blauwe Kei te Veghel niet door.
Het concert vond alsnog plaats op zaterdag 26 juni. Het was een zeer succesvolle avond waarin uiteraard een fantastische rol was weggelegd voor het professionele koor Love Journey. Maar ook de bijdrage van Mi Canto werd door het publiek op prijs gesteld. Klapper van de avond was de gezamenlijke uitvoering van het Chinese volksliedje "Jasmin".

Mi Canto door de jaren heen - bloemlezig van markante concerten

2009

Tribute trofee op het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles 2009

Op 21 maart jl. naam Mi Canto deel aan de 23e editie van het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles in Almelo en won de tribute trofee. De prijs was dit jaar ingesteld voor het koor dat de beste vertolking en bewerking uitvoerde van een lied van een bekende artiest.

Dit jaar stond de trofee in het teken van Herman Finkers. Mi Canto bracht het lied "Geluk" ten gehore naar een speciaal voor de gelegenheid vervaardigd arrangement van Enrico van Schaik en won daarmee de tribute trofee.

 

Muzikaal vertier

Get Microsoft Silverlight Om het andere jaar organiseert Mi Canto een "Muzikaal vertier met een een koor of vier", een klein korenfestival in een luchtige, zomerse bezetting. In 2009 vond het evenement alweer voor de zevende keer plaats.

Een volle zaal, vier prachtige koren en een gezellige sfeer. Dat is de kortste samenvatting die van het korenfestival te geven is.
Muchoss, een gezelschap van veertien enthousiaste vrouwen uit Oss stal de show met een wervelende act. Maar ook Xing uit Rosmalen en het Roois Gemengd brachten een interessant programma. Mi Canto besloot de avond en bracht natuurlijk het prijswinnende "Geluk" ten gehore.

2008

VlissingenMadrigalen met koffie - met Engelse, Franse en Italiaanse madrigalen. Cultureel Centrum Servaes in Dinther.

Veelkleuring herfstconcertOptredens in het Muzeeum te Vlissingen2007

Veelkleurig Herfstconcert in samenwerking met Alba Nova uit Malmédy, Abdij van Berne, Heeswijk

Liebeslieder Walzer en Zigeuner Lieder - Johannes Brahms, in Heeswijk en Ravenstein
m.m.v. Huub Sperber en Maria Appünn op piano

Muzikaal Vertier met een koor of vier.

2006

MalmedyConcert "Muziek en Zang uit de Balkan" voor koor en accordeon. Concert i.s.m. Accordeonensemble Torkest o.l.v. Henk Tiebosch

Concert in de Capucijnerkapel te Malmédy, België samen met Alba Nova o.l.v. Els van de Crommert. Van dit concert is een CD gemaakt. Deze is te bestellen bij Mi Canto. Op de repertoirepagina kunt u een paar stukken uit het concert beluisteren.

 

Flyer 2005
2005

Lustrumconcert: Birthday Madrigals (John Rutter) en 15 jaar successen m.m.v. Huub sperber

Muzikaal Vertier met ExpresZo, Orféon en Transparant. De Toren, Dinther

Carols in Concert - met o.a. A Ceremony of Carols van Benjamin Britten, m.m.v. Harmke Brouwer op harp. Boxtel en Heeswijk.

2004

So Much to Cover - van Mozart tot de Beatles in samenwerking met klarinetkwartet Flautando. Zaal Bernhove in Heeswijk en Den Durpsherd in Berlicum. Van het concert in Zaal Bernhove is een DVD gemaakt die u kunt bestellen bij Mi Canto . Op de repertoirepagina kunt u kijken en luisteren naar Eleanor Rigby, uitgevoerd door Mi Canto en klarinetkwartet Flautando.

2003

Passieconcert Actus Tragicus Johan Sebastian Bach i.s.m. Roois Kamerkoor - Heeswijk en Sint Oedenrode

Muzikaal Vertier met The Key, Xing en Van Lee mannenkoor, Aquarest Heeswijk

Kerstconcert in samenwerking met VKK Vokaal Veghel.

2002

Romantisch Dubbelconcert met Berlicums Vocaal Esemble en klarinetkwartet Flautando - Den Durpsherd, Berlicum

PROM-concert - november 2002

Deelname regionale koordagen Venray

Dido en Aeneas poster2001

Najaarsconcert m.m.v. Harme Brouwer, harp en Fons van Gorp, piano. Met o.a. From the Bavarian Highlands van Edward Elgar. Hermvormde kerk, Kerkdriel

Muzikaal Vertier met Veghels Kamerkoor Vokaal, Cantecleer, Gentlemens Agreement, Sirene. In Aquarest, Heeswijk.

2000

Jubileum concert: Dido en Aeneas van Purcell en Four Songs for Sailors van George Dyson

Van 1991 tot en met 1999

In de eerste 10 jaren van zijn bestaan heeft kamerkoor Mi Canto uiteenlopende concerten gegeven, zoals:
- Passieconcerten waaronder de Matteus Passion van Kühnhausen
- Franse chansons en madrigalen
- deelname aan Dubbel Zes
- Succesvolle deelname aan het Nederlands Korenfestival